De opkomst en ondergang van de Samsung Note 7

De opkomst en ondergang van de Samsung Note 7

Naast de iPhone van Apple, zijn de Android smartphones ontwikkeld door programmeurs en developers van Samsung wellicht populairder dan ooit. Nu met de nieuwste ontwikkelingen van de Samsung Note is het de vraag of Samsung zichzelf voorbij snelt en de populariteit niet meer aan kan. Dat vinden ook de PHP programmeurs van Personal Programmer.

 

Belangrijkste eigenschappen van de Samsung Note 7

De programmeurs en developers hebben hard gewerkt aan de nieuwe Samsung Note 7. Het scherm van de Note 7 is opvallender dan ooit en wordt met een grootte van 5.7 inch en 2560 x 1400 pixels, gekenmerkt door de edge displays waarbij het display over de rand lijkt door te gaan. De processor van de S7 serie is door Samsung als succesvol bevonden en wordt dan ook voor de Note 7 gebruikt. Het werkgeheugen van 4 GB is bijzonder groot en door het gebruik van de TouchWiz interface optimalisaties is dit zeker genoeg voor een goed functionerende telefoon. De Note 7 oogt fragiel, maar met Gorilla Glass 5 en een IP68 certificatie kan je bijna niets gebeuren. De telefoon kan 30 minuten anderhalve meter onder water blijven en is stofdicht. De E-S Pen biedt nóg meer functionaliteit is is nóg gevoeliger dan zijn voorganger. Het drukverschil tussen 4096 niveaus kan gevoeld worden. Tekenen en schrijven voelt hierdoor nog echter. De accu van de Galaxy S7 Edge is net iets sterker, maar desondanks is de accu van de Note 7 sterker dan gemiddeld.

 

De ondergang en het fiasco van de Samsung Note 7

Het leek allemaal fantastisch. Oneindig veel mensen, waaronder programmeurs en developers, hebben samengewerkt in de hoop een fantastische opvolger in de Note-serie te maken. Ondanks alles, is de Samsung Note 7 een gigantische flop te noemen. In eerste instantie worden leveringen uitgesteld voor extra controles van de batterij. Er worden meldingen gedaan dat de batterij zo veel warmte afgeeft dat hij in de brand vliegt. Later worden Note 7 telefoons teruggeroepen en vervangen omdat er inderdaad een probleem met de accu’s is. Begin september wordt in de VS het gebruik van de Note 7 afgeraden, ook Samsung volgt dit advies. Hierop volgt een grootscheepse actie om oude Note 7 om te ruilen tegen nieuwe versies die geen problemen meer zouden moeten hebben. Op 10 oktober zouden de eerste exemplaren in Nederland op de markt komen. Na een ontbranding in een vliegtuig in de VS wordt bekend gemaakt dat er geen Amerikaanse providers meer zijn die de telefoon aanbieden. Ook in Nederland zal op 10 oktober niet meer geleverd worden. Op 11 oktober wordt bekend dat het gedaan is met de Note 7. Samsung geeft het op en zal de telefoon niet meer produceren. Het doek valt voor het paradepaardje van Samsung.